Documentaire over Gerhard Richter

Gerhard Richter geldt als één van de grondleggers van het ‘Kapitalistischer Realismus’ (naar aanleiding van de happening Leben mit Pop – Eine Demonstration für den Kapitalistischen Realismus wat Richter met Sigmar Polke en Konrad Lueg bedacht) en zijn kunstwerken zijn opgenomen in collecties van musea zoals het Guggenheim, het MoMA en de Pinakothek der Moderne. Tate Modern zal ter ere van zijn tachtigste verjaardag in oktober tevens een retrospectief aan hem wijden. Hoewel Richter maar zelden interviews geeft, heeft hij filmmaakster Corinna Belz in 2009 laten meekijken in zijn atelier. Dit heeft geresulteerd in de documentaire Gerhard Richter Painting, die vandaag in verschillende Duitse bioscopen zal gaan draaien.

In deze documentaire wordt een uniek kijkje achter de schermen bij Gerhard Richter geboden en zie je langzaam zijn kunstwerken ontstaan. Voor zover ik heb kunnen achterhalen zal de film voorlopig niet in een Nederlandse bioscoop verschijnen. Mocht je de film dus op een groot scherm willen zien, dan zul je echt naar Duitsland moeten. In het eerste filmpje zie je interviews met de kunstenaar en de filmmaakster. Het tweede filmpje is de trailer.

Lees ook:Gerhard Richter in het nieuws
Lees ook:$114 miljoen voor Clyfford Still Museum
Lees ook:Kunst app van de week: Hammer Museum
Lees ook:Documentaire graffiti-kunstenaar Banksy
Lees ook:Grootse Pop Art tentoonstelling in Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>