Digitale kunst aan de muur

Digitale kunst in een lijst CREDITS: FRM FRAMED

Wie kiest voor kunst in huis, kan op verschillende manieren kijken. De één kiest voor een werk aan de muur, de ander voor een sculptuur. In de categorie kunst aan de muur is er nu een nieuwe ontwikkeling: FRAMED, een initiatief van het Japanse bedrijf FRM. FRM is drie jaar geleden gestart met het idee een scherm te ontwikkelen voor aan de muur, waar je kunst op kunt afbeelden. Deze kunst kan een stilleven zijn, maarook kunst die is aan te passen aan de wens van de kijker. FRAMED maakt daarbij gebruik van bewegings- en geluidssensoren.

Het scherm vindt de basis in een Full-HD IPS model. Daar zit een mooi walnotenhouten frame omheen, waardoor het scherm eigenlijk niet al te opvallend is aan de muur. Via FRAMED kunnen eigen afbeeldingen weergegeven worden, maar ook video, GIF en Flash. Via een app op je telefoon of tablet kan de afbeelding zo vaak gewijzigd worden als je maar wilt. Tevens werkt FRM samen met een groep kunstenaars, die speciaal voor FRAMED werken hebben gemaakt. Je kunt onder meer een abonnement nemen, waardoor je werken van specifieke kunstenaars kunt laten zien. Meewerkende kunstenaars zijn onder meer Aaron Koblin, Takashi Kawashima en Mirai Mizue.

Er zijn twee modellen beschikbaar: een 24-inch versie en een 40-inch versie. Via crowdfunding hoopt FRM geld binnen te halen om FRAMED daadwerkelijk te kunnen realiseren. De crowdfundingsactie verloopt via Kickstarter.

 

Lees ook:BAM! Festival zet rijk theater- en kunstprogramma neer
Lees ook:Marten en Oopjen bij je thuis aan de muur
Lees ook:MKB investeert graag in kunst
Lees ook:Ai Weiwei, can an artist change China?
Lees ook:Initiatief Muur te huur van Museum van Bommel van Dam is groot succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>