PAN Amsterdam goed bezocht

Fauteuil O4 - J.J.P. Oud (1932)

Kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam ontving de afgelopen dagen een recordaantal bezoekers. Ruim 40 duizend mensen keken in de RAI naar de koopwaar en sommigen gingen tot aankoop over.

Opvallend veel vertegenwoordigers van musea lieten op de beurs hun oog op een kunstwerk vallen. Het Teylers Museum kocht een schilderij van Paul Gabriël; de Lakenhal verwierf een zelfportret van Nicolaes Rijnenburg; het Rembrandthuis kocht een kleine versie van het beeld van Louis Royer op het Rembrandtplein; en museum Boijmans van Beuningen verwierf Fauteuil 04 van architect J.J.P. Oud.

Ook particuliere verzamelaars kochten de afgelopen dagen diverse stukken, waaronder Zittende poes op bed van Sal Meijer; Meisje met rood koralen ketting van Jan Claesz; en Boomschuiten aan de vloedlijn van H.W. Mesdag. Voor het schilderij van Mesdag vroeg Kunstgalerij Albricht 325.000 euro.

Lees ook:Wateroverlast bij Museum Boijmans van Beuningen
Lees ook:Tefaf trekt ruim 70 duizend bezoekers
Lees ook:Scheringa koopt kunst op pAn
Lees ook:Late Gauguin te koop op Tefaf
Lees ook:Keramiek in Kunsthal Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>