Scheringa koopt kunst op pAn

Het Scheringa Museum heeft op de kunstbeurs pAn Amsterdam een schilderij gekocht van de Zeeuwse kunstenaar Dick Pieters. Het schilderij Stand achter de Wolken werd verkocht door galerie Mokum.

Het aangekochte schilderij is voor het museum van selfmade bankier Dirk Scheringa het negende werk van Dick Pieters. De kunstenaar, die wordt gezien als een van de belangrijkste hedendaagse realisten in Nederland, werkte twee jaar aan het schilderij. De vraagprijs was 170.000 euro.

De kunstbeurs pAn Amsterdam verliep in november 2008 ook voor andere standhouders succesvol, meldde de organisatie. Hoewel vooral objecten tot 25.000 euro goed werden verkocht, lieten sommige standhouders hun kassa’s luidruchtiger rinkelen.

Bezoekers kochten onder andere een 17de-eeuws zeestuk van Porcellis met een vraagprijs van 175.000 euro, het schilderij Schuiten op zee bij dreigend onweer van Mesdag voor 150.000 euro, een zeldzame kristallen kroonluchter (Frans, Lodewijk XV) voor eveneens 150.000 euro en Heerenlux van Daan van Golden voor 45.000 euro.

Lees ook:Tefaf: Goede beurs ondanks crisis
Lees ook:Scheringa Museum wankelt
Lees ook:TEFAF 2014 trekt meer bezoekers
Lees ook:Late Gauguin te koop op Tefaf
Lees ook:26.500 bezoekers op 17de editie Art Rotterdam in de Van Nelle Fabriek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>