Mona Lisa in Louvre bekogeld

Arme Mona Lisa. Ze kreeg eerder deze maand in het Louvre een theemok naar haar hoofd geslingerd.

Een Russische vrouw wierp de mok op zondag 2 augustus over de hoofden van enkele andere bezoekers tegen het schilderij. De mok spatte in stukken uiteen. Het gepantserde glas dat de Mona Lisa beschermt, liep slechts een paar krasjes op.

Het voorval is vandaag wereldnieuws na een bericht in le Parisien. De vrouw is na haar daad gearresteerd en psychisch onderzocht. Het heeft er alle schijn van dat ze uit woede heeft gehandeld. De Russische vrouw kreeg onlangs te horen dat haar de Franse nationaliteit wordt geweigerd.

De Mona Lisa heeft al heel wat te verduren gehad. Ze werd in 1911 ontvoerd, is in 1956 overgoten met een bijtend zuur en werd in dat zelfde jaar bekogeld met een steen. Bovendien wordt ze ieder jaar aangegaapt door 8,5 miljoen paar ogen. Ze is ondanks alles blijven glimlachen, gelukkig achter veilig glas.

Zie voor meer kunstnieuws www.kunst.blog.nl

Lees ook:Mona Lisa wordt niet uitgeleend
Lees ook:Mona Lisa: nu ook in het Prado
Lees ook:Mona Lisa leed aan te hoog cholesterol
Lees ook:Is Mona Lisa nu dan echt gevonden?
Lees ook:La Bande à Picasso in de bioscoop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>