Pre-Raphaelites: Victorian Avant-Garde in Tate Britain

Dante Gabriel Rossetti, Lady Lilith, 1866-1868. Delaware Art Museum, Samuel and Mary R. Bancroft Memorial, 1935

We kennen allemaal de sprookjesachtige voorstellingen van vrouwen die Dante Gabriel Rosetti veel schilderde. In het Tate Britain museum te Londen zijn nog tot en met 13 januari meer dan 150 kleurrijke en ook vaak symbolistische werken van de Pre- Raphaelieten bij elkaar gebracht.

Dante Gabriel Rossetti, The Blue Bower, 1865. The Trustees of the Barber Institute of Fine Arts, University of Birmingham

De Britse Pre-Raphaelite Brotherhood, onder leiding van Dante Gabriel Rosetti, William Holman Hunt en John Everett Millais, rebelleerde tegen de gevestigde orde in de kunstwereld van de 19e eeuw. Het Tate Britain noemt het dan ook de eerste Britse moderne kunst stroming.

Het Tate Britian toont deze Rosetti’s schoonheden en rond de 180 andere schilderijen, sculpturen, fotografie en toegepaste kunst van bekende tijdgenoten als William Holman Hunt, John Everett Millais, Ford Maddox Brown, Philip Webb and Edward Burne-Jones om een indruk van deze nieuwe stroming te geven. In het onderstaande filmpje vertelt de curator over de tentoonstelling en zijn favoriete werk uit de tentoonstelling.

Pre-Raphaelites: Victorian Avant-Garde is nog tot en met 13 januari in Tate Britain te Londen te bezoeken.

Lees ook:Duncan Campbell wint Turner Prize 2014
Lees ook:Liberate Tate slaat weer toe
Lees ook:Tate Gallery geeft schilderij Constable terug na nazi-diefstal
Lees ook:Schilderij Anthonie van Dyck duikt op
Lees ook:Kunst app van de week: Tate Quiz Trail

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>