Willem de Kooning retrospectief in het MoMA

Foto: Fred R. Conrad/The New York Times

Officieel opent de Willem de Kooning tentoonstelling pas in op 18 september maar voor vrienden van het museum is het retrospectief nu al te bezichtigen. De werken die worden getoond reflecteren vrijwel elke ontwikkeling in zijn artistieke oeuvre, van zijn vroege werk in Nederland tot de werken van eind jaren 80 van de vorige eeuw. Volgens ABC News heeft men maar liefst zes jaar aan deze tentoonstelling, bestaande uit bijna 200 kunstwerken, gewerkt. De geschatte waarde van alle werken in de tentoonstelling is 2 tot 3 miljard euro.

Hoewel De Kooning al op jonge leeftijd uit Nederland vertrok, is hij volgens John Elderfield ( hoofdconservator van de tentoonstelling) in zijn hart altijd Nederlander gebleven. Elderfield zei tegenover Bloomberg bijvoorbeeld: “He stayed Dutch as he became American, that’s one of the reasons he moved to Long Island: to be near the water”. Het retrospectief van Willem de Kooning zal helaas alleen in het MoMA te zien zijn. Mocht je de tentoonstelling willen bezoeken, dan kan dat vanaf 18 september tot en met 9 januari 2012. In de onderstaande video ook een klein overzicht uit het oeuvre van De Kooning. (Bron: NY Times, MoMA, Bloomberg)

Lees ook:Retrospectief voor 100-jarige Will Barnet
Lees ook:MoMA gaat uitbreiden
Lees ook:De Stein collectie gereconstrueerd in Parijs
Lees ook:Retrospectief Jeff Koons krijgt promotie via H&M
Lees ook:De 10 belangrijkste hedendaagse kunstenaars volgens Newsweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>