Retrospectief voor 100-jarige Will Barnet

Will Barnet, Summer, 1986

De docent van kunstenaars zoals Willem de Kooning en Cy Twobly krijgt op 100-jarige leeftijd zijn eerste retrospectief in een museum te New York. Het Will Barnet retrospectief moet één van de belangrijkste tentoonstellingen worden bij het onlangs heropende National Academy Museum. Het museum sloot in 2010 haar deuren nadat ze in een poging het museum te redden twee kunstwerken lieten veilen. Het museum werd door de veiling echter geboycot door de Association of Art Museum Directors en kon hierdoor geen werken meer lenen van andere musea.

Inmiddels heeft het National Academy Museum een bijna volledig nieuwe directie en wordt er gewerkt aan een gezondere financiële huishouding en eerherstel. Dat er voor de tentoonstelling nu werken uit onder andere het Whitney Museum en het Smithsonian American Art Museum in bruileen zijn gegeven, toont dat het museum in elk geval weer langzaam wordt getolereerd in de museumwereld. Dit komt voor liefhebbers van Willem de Kooning op een goed moment. Zo kunnen ze in één weekend zowel de werken van De Kooning als van één van zijn leermeesters zien. Meer over het boycot en de tentoonstelling kun je hier lezen.

Lees ook:Willem de Kooning retrospectief in het MoMA
Lees ook:Whitney Museum gaat verhuizen
Lees ook:Retrospectief Jeff Koons krijgt promotie via H&M
Lees ook:Museum voor gecensureerde kunst
Lees ook:Sotheby’s veilt collectie van verzamelaar Taubman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>