Bonnefantenmuseum verwerft spectaculair wandtapijt Grayson Perry

© Grayson Perry, The Walthamstow Tapestry, 2009, Courtesy the Artist and Victoria Miro London.

© Grayson Perry, The Walthamstow Tapestry, 2009, Courtesy the Artist and Victoria Miro London.

Met het verwerven van het museale wandtapijt The Walthamstow Tapestry (2009) van de Britse kunstenaar Grayson Perry zet het Bonnefantenmuseum in Maastricht een nieuwe en onderscheidende stap in het nationale museumlandschap. Met de aanschaf onderscheidt het museum zich door de eigen(wijze) accenten en prioriteiten waar het museum voor kiest.

Esthetische vraagstukken met betrekking tot schoonheid en ambachtelijkheid worden in Perry’s werk scherp uitgespeeld in relatie tot sociale en maatschappelijke issues. Daarbij wordt ook nadrukkelijk zijn ambivalente houding ten opzichte van de kunstwereld zichtbaar.

Met het zeven meter lange wandtapijt The Walthamstow Tapestry onderzoekt Grayson Perry de emotionele resonantie van merknamen in ons leven en in het verlengde daarvan onze quasi-religieuze relatie ten opzicht van consumentisme. We zien de levenswandel van de mens verbeeld, van geboorte tot sterven, maar ook hoe die levenswandel doordrenkt is met een eindeloze reeks commerciële merken die de mens onderweg tegenkomt. Van Grayson Perry is tevens de monumentale, vierdelige ets A map of days aangekocht. In 2016 organiseert het Bonnefanten in samenwerking met het ARoS Kunstmuseum in Aarhus (Denemarken) een grote solotentoonstelling van Grayson Perry.

BRON: Persbericht Bonnefantenmuseum

Lees ook:Bonnefantenmuseum presenteert solotentoonstelling Grayson Perry
Lees ook:Bonnefantenmuseum verwerft topstuk van Grayson Perry
Lees ook:Grayson Perry exposeert in Bonnefantenmuseum
Lees ook:CERAMIX zorgt voor indrukwekkende eindsprint 2015 Bonnefantenmuseum
Lees ook:Nieuw op zaal in het Bonnefanten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>