Bonnefantenmuseum presenteert solotentoonstelling Grayson Perry

De motorcycle van Grayson Perry CREDITS: Grayson Perry via Bonnefantenmuseum

De motorcycle van Grayson Perry CREDITS: Grayson Perry via Bonnefantenmuseum

Op 25 februari 2016 opent in het Bonnefantenmuseum een grote solotentoonstelling van de Britse kunstenaar Grayson Perry. De excentrieke Perry, ook wel bekend als een “heteroseksuele travestiete pottenbakker”, manifesteert zich graag als een luis in de pels van de mainstream kunstwereld. Zijn werk kent een enorme diversiteit aan technieken en materialen, en bestaat onder meer uit wandtapijten, keramiek, gietijzeren sculpturen, films, jurken en zelfs een compleet huis.

Na Maastricht reist de tentoonstelling naar het ARoS Museum in Aarhus (Denemarken) waar deze vanaf 25 juni te zien zal zijn. Grayson Perry (1960) is een van de bekendste hedendaagse Britse kunstenaars. In 2003 won hij de prestigieuze Turner Prize. In zijn werk worden esthetische vraagstukken met betrekking tot schoonheid en ambachtelijkheid scherp uitgespeeld in relatie tot sociale en maatschappelijke issues. Terugkerende thema’s in het werk zijn religie & mythologie, identiteit & gender, kunst & kunstwereld, klasse & consumentisme, conflict & oorlog. Deze thema’s staan centraal voor het werk van Perry en vormen het klankbord van zijn leven. Het Bonnefanten verwierf recent enkele werken van Perry: het wandtapijt The Walthamstow Tapestry, de monumentale, vierdelige ets A map of days en de keramische vaas Memory Jar die momenteel te zien is in de tentoonstelling CERAMIX.

Met de tentoonstelling Grayson Perry zet het Bonnefantenmuseum een nieuwe stap in een koers, die zich in het nationale museumlandschap onderscheidt door eigen(wijze) accenten en prioriteiten. Daarbij kiest het museum bewust voor de representanten van de “secret canon” en voor de vele interessante maar onderbelichte kunstgeschiedenissen die zich in de ooghoeken van de mainstream kijkrichting voltrekken.

BRON: Persbericht Bonnefantenmuseum

Lees ook:Bonnefantenmuseum verwerft spectaculair wandtapijt Grayson Perry
Lees ook:Bonnefantenmuseum verwerft topstuk van Grayson Perry
Lees ook:Grayson Perry exposeert in Bonnefantenmuseum
Lees ook:CERAMIX zorgt voor indrukwekkende eindsprint 2015 Bonnefantenmuseum
Lees ook:Bonnefanten presenteert: Marta Volkova & Slava Shevelenko – The Altai Files

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>