Fijne Kerstdagen!

Kunst.blog.nl wenst u een fijne Kerst

Kunst.blog.nl wenst u een fijne Kerst

De Kerstdagen zijn dagen die je vaak samen doorbrengt met je familie, maar het kan ook gebeuren dat je deze dagen alleen of met je partner of gezin doorbrengt. Dan is het goed om te weten dat diverse musea hun deuren op deze dagen gewoon openen. Kunst.blog.nl zet diverse museumtips voor je op een rijtje voor deze Kerst!

Dit jaar dompelt Museum Catharijneconvent in Utrecht zich tot en met 4 januari 2015 onder in kerstsfeer. Bekende Nederlanders lezen hun favoriete kerstverhaal voor. Ook kunnen bezoekers de prachtige Napolitaanse kerststal bewonderen, levensgroot ‘Reis mee naar Bethlehem’ spelen, of zelf als Maria of Jozef plaatsnemen in de kerststal met echte dieren. Het museum is in de periode van 13 december tot en met 4 januari alle dagen geopend. Op Eerste Kerstdag speelt toneelgezelschap Aluin het Kerstverhaal. Op Tweede Kerstdag lezen Koos Meinderts en Annette Fienieg een kerstverhaal voor het hele gezin, maar vertolkt Paull van Soest ook zijn versie van het Kerstverhaal.

In België zijn de musea ook in Kerstsferen, zoals Museum Plantin-Moretus in Antwerpen. Op Eerste Kerstdag zijn de deuren weliswaar gesloten, maar op Tweede Kerstdag kunnen de Nederlanders en Belgen gewoon naar het museum. Tijdens de kerstperiode toont het museum de unieke 18de-eeuwse Napolitaanse kerststal uit het MAS. Kom kijken hoe Christus geboren wordt in een imposante Romeinse ruïne met meer dan 60 kleurrijke personages. Ontdek verder mooie prenten geïnspireerd door de Kerst- en eindejaarsperiode uit het Prentenkabinet  en laat op 4 januari uw kinderen knutselen tijdens de koopzondag in Antwerpen.

In Amsterdam kun je altijd wel terecht, maar niet ieder  museum is geopend. Op de website van IAmsterdam kun je exact zien welke culturele instellingen geopend zijn op onder meer Eerste Kerstdag. Je kunt deze dag terecht bij de Amsterdam Dungeon, het Anne Frank Huis, Ons’ Lieve Heer op Zolder, Artis, Bijbels Museum, Diamant Museum Amsterdam, EYE Filmmuseum, Foam, Heineken Experience, Joods Historisch Museum, Madame Tussauds, Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Van Gogh Museum.

Van de hoofdstad van Nederland naar die van België: in Brussel is op Eerste Kerstdag onder meer het Speelgoedmuseum geopend. Le Musée du Jouet de Bruxelles biedt de mogelijkheid om te kijken, maar ook om te spelen naar alle soorten speelgoed die maar denkbaar zijn. Knuffels, puzzels, blokken, houten treinen, het is er allemaal en ook geschikt voor het gehele gezin!

Met deze tips moet het wel lukken de Kerst door te komen! Kunst.blog.nl wenst u dan ook een Fijne Kerst!

Lees ook:Musea openen deuren tijdens Kerst
Lees ook:Kersttip: Kröller-Müller Museum
Lees ook:In de kerstvakantie naar Boijmans van Beuningen
Lees ook:Wie wint de Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015?
Lees ook:1.000.000 pageviews voor Kunst.blog.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>