Aannemer gezocht

Donald Judd, Untitled, 1989

Het nieuwbouw project van het Stedelijk Museum in Amsterdam ligt sinds donderdag 27 januari stil omdat de huidige hoofdaannemer in financiële problemen is gekomen. Het Stedelijk Museum is al sinds 2004 gesloten wegens een ingrijpende verbouwing en zou officieel dit jaar weer openen. In overleg met de gemeente Amsterdam is de bouw stil gelegd en is de gemeente nu op zoek naar een nieuwe aannemer om het prestigeproject op zich te nemen.

De verbouwing en de uitbreiding van het museum zou ongeveer 100 miljoen euro moeten gaan kosten. Helaas is het nog niet bekend wanneer de bouw zal worden hervat en wanneer de bezoeker dus weer van het gehele oude- en nieuwe museum kan genieten. Vorig jaar werd het oude gedeelte tijdelijk geopend. Op 3 maart zal er weer een tijdelijke tentoonstelling met moderne- en hedendaagse kunstwerken openen.

Stedelijk Museum

Lees ook:Bouw Caspar-David Friedrich museum vertraagd
Lees ook:Helsinki kan op zoek naar sponsoren voor Guggenheim
Lees ook:Verbouwing Rijksmuseum valt in de prijzen
Lees ook:Van Gogh Museum krijgt nieuwe entree
Lees ook:Panorama Mesdag luidt noodklok

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>