Bouw Caspar-David Friedrich museum vertraagd

Caspar David Friedrich, Zonsondergang (broers), ca. 1835

Niet alleen in Nederland duurt het bouwen/verbouwen van musea langer dan gepland. Ook in Duitsland kunnen ze er wat van. Eerder deze week werd namelijk bekend gemaakt dat de bouw van het Caspar David Friedrich museum vertraging zal gaan oplopen. In Friedrichs geboorteplaats, Greifswald, wil men een groot museum ter ere van de kunstenaar bouwen. Er zijn echter nog de nodige problemen met de financiering van het project.

De bouw zou rond de €10 miljoen moeten kosten, maar zoals dat wel vaker gebeurt, is er nog een hoop gesteggel over de financiering van de bouw. Hierdoor is nog steeds niet duidelijk wanneer er met de bouw kan worden begonnen. Gelukkig kunnen de inwoners van Greifswald voorlopig wel uitkijken naar de tentoonstelling over Friedrich en zijn familie, die op 28 mei in het Caspar David Friedrich centrum te bezichtigen is. In tegenstelling tot het geplande museum zullen er bij deze tentoonstelling geen echte kunstwerken van Friedrich getoond worden.(Bron: Hamburger Abendblatt)

Lees ook:Toch geen Guggenheim voor Helsinki?
Lees ook:‘Scheringa Museum gewoon gebouwd’
Lees ook:Handwerk in het Zeeuws Museum
Lees ook:De ‘klaagmuur’ van David Bade in S.M.A.K. Gent
Lees ook:Nog een week en dan: David Bowie in het Groninger Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>