Gratis lezing in het Rijksmuseum

De Rijksstudio Awards 2015 wachten op jou CREDITS: Rijksmuseum

De Rijksstudio Awards 2015 wachten op jou CREDITS: Rijksmuseum

Op dinsdag 3 februari kun je op een laagdrempelige manier in contact komen met inspirerende sprekers over het project Rijksstudio Award, namelijk via een lezing. Deze lezing is gratis toegankelijk en vindt plaats in het Auditorium van het Rijksmuseum in Amsterdam.

In 2014 werd Rijksstudio gelanceerd. Maar liefst 125.000 meesterwerken van het Rijksmuseum worden via de Rijksstudio online aan het publiek beschikbaar gesteld.Er zijn meerdere sprekers tijdens de lezing, te weten Peter Gorgels, internetmanager van het Rijksmuseum, maar ook Irma Boom, grafisch ontwerper. Boom richt zich voornamelijk op het maken van boeken, maar ook op het maken van huisstijlen, jaarverslagen, kalenders en postzegels. Haar werk werd onder meer opgenomen in de collecties van het Museum of Modern Art (MoMA) in New York en het Centre Pompidou in Parijs. Tot slot is Venividimultiplex aanwezig, bestaande uit Joost van Bergen, Dirk Schlebusch en Onne Walsmit. Ze maken interdisciplinaire installaties en wonnen de Rijksstudio Awards van 2014.

De inloop en ontvangst met koffie en thee start vanaf 14.30 tot 15.00 uur. Van 15.00 tot 16.00 uur is dan de presentatie. De lezing is zoals gezegd gratis, maar aanmelden is wel verplicht via dit mailadres:  [email protected]

Uiteraard kun je ook weer meedoen aan de Rijksstudio Awards 2015. Maak je eigen meesterwerk met behulp van Rijksstudio. Alle kunstvormen zijn toegestaan, zolang het ontwerp gebaseerd is op de collectie van het Rijksmuseum en gebruik is gemaakt van beeld uit Rijksstudio. Een internationale vakjury beoordeelt de inzendingen. De tien beste ontwerpen worden getoond in het Rijksmuseum.

Voor meer informatie en aanmelden zie: https://www.rijksmuseum.nl/nl/rijksstudio

Lees ook:Rijksmuseum lanceert internationale Rijksstudio Award 2017
Lees ook:Rijksmuseum start inschrijvingen Rijksstudio 2015
Lees ook:Finalisten Rijksstudio Award zijn bekend
Lees ook:Lyske Gais en Lia Duinker winnen Rijksstudio Award 2015
Lees ook:Met Maarten van Rossem de geschiedenis in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>