25 jaar TEFAF Maastricht

Wassily Kandinsky (1866-1944), Kleine Welten, 1922. Courtesy of Gallery David Tunick

Ter ere van het 25 jarig jubileum van de TEFAF te Maastricht heeft Koningin Beatrix een bezoek gebracht aan de beurs voorafgaande aan de opening die vandaag plaatsvond. Voor het zilveren jubileum hebben de internationale galeries de meest bijzondere kunststukken meegenomen gedateerd van voor de jaartelling tot nu, om deze van vrijdag 16 tot en met zondag 25 maart aan het publiek te tonen.

Zo is er een uitzonderlijk Egyptisch reliëf uit de periode tussen 1479- 1457 voor Christus te zien waarop Koningin Hatshepshut is afgebeeld. Er wordt een Olmeken masker uit Guatemala van jade gepresenteerd dat uit 900- 300 voor Christus dateert. Mieke Zilverberg, onder andere bekend van Tussen Kunst en Kitsch, toont een marmeren hoofd van de Romeinse keizerin Livia (de vrouw van keizer Augustus) uit 50 na Christus. Tevens zijn er middeleeuwse werken van oude meesters als de Vlaamse Quentin Massys te zien. Meer modern zijn werken van beroemde kunstenaars als Géricault, Renoir, Van Gogh, Picasso, Kandinsky, Alexander Calder en Henry Moore. Ook een werk van een levende meester als Gerhard Richter ontbreekt niet op de TEFAF. In het onderstaande filmpje wordt een indruk van de TEFAF gegeven.

Lees ook:Vlaamse Meesters in de Hermitage 2.0
Lees ook:Vlaamse meesters in de Hermitage
Lees ook:TEFAF trapt af met topselectie
Lees ook:Top 4 kunstbeurs Tefaf 2009
Lees ook:Van Floris tot Rubens: Meestertekeningen uit de Renaissance

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>