Verkeer op E17 door ‘onthoofde lijken’ verrast

Op de E17 bij Waregem in België, kunnen bestuurders zich maar beter mentaal voorbereiden op de beeldengroep De mensentoren van kunstenaar Jan Desmarets. Aan een grote hijskraan langs de kant van de weg hangt dit beeld van vier onthoofde mannen. Het Agentschap Wegen en Verkeer vreest zelfs voor verkeershinder door verbaasde bestuurders ter hoogte van dit kunstwerk.

De beeldengroep hangt aan een kraan op het terrein van het vorkheftruckbedrijf van Hervé Missiaen. Met het kunstwerk wil Missiaen de kunst- en bedrijfswereld dichter bij elkaar brengen. Het monumentale beeld zal zijn project ‘Artist.meets.Business’ nader onder de aandacht brengen.

De kunstenaar zelf, heeft een heel andere symboliek in gedachten. Desmarets legt uit dat de beeldengroep een man toont die drie andere mannen op zijn schouders draagt. ‘Daarmee wil ik de last van de maatschappij uitbeelden, met al haar problemen en kosten. De last die wij moeten torsen’. Ondanks deze fraaie symboliek, zal er toch een onderzoek door het Agentschap plaatsvinden. (bron: Nieuwsblad.be)

Lees ook:Verdachten overval Scheringa Museum gearresteerd
Lees ook:Opvallend kunstnieuws 2011
Lees ook:René Magritte Flashmob
Lees ook:Bergen op Zoom krijgt monument NU
Lees ook:De man in de kunst door de ogen van de vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>