Bergen op Zoom krijgt monument NU

Bergen op Zoom krijgt een 2,5 meter hoog beeld van de Arnhemse kunstenaar Jerome Symons. Zijn ontwerp voor een modern monument is door een jury gekozen uit ruim tachtig inzendingen. Het beeld bestaat uit twee halve schakels die het woord nu vormen. De granieten schakels worden ingelegd met 48 ronde, gepolijste schijven van natuursteen uit evenzoveel landen.

Het beeld Deel dit moment is vol symboliek die weinig te raden overlaat. Zijn beeld is volgens Jerome Symons een oproep aan mensen van diverse komaf “samen de tijd te beleven”. Juryvoorzitter Bas Veldhuizen (Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur) en zijn mede-juryleden verwachten dat het beeld zal uitgroeien tot hét monument van Bergen op Zoom.

Het beeld wordt in het voorjaar van 2010 geplaatst op het Thaliaplein in het centrum van de stad. De gemeente heeft 80 duizend euro uitgetrokken voor het beeld. De selectieprocedure is begeleid door de stichting KidOR (Kunst in de Openbare Ruimte).

Lees ook:Jacques van der Smissen: Et Dieu, créa la femme
Lees ook:Museum inspireert kunstenaar Willem van Veldhuizen tot nieuw schilderij
Lees ook:Een hommage aan de ‘Prima Mens’
Lees ook:Kees Verkade maakt monument Hardenberg
Lees ook:Kunst & Ambacht op Open Monumentendag 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>