Lichtdeeltjes in Groningen

Wim Bosch, Fumes

In fotogalerie Noorderlicht te Groningen is vanaf vandaag de expositie `Taste My Photons’ te zien. Noorderlicht staat bekend om haar indringende en maatschappelijk bewogen tentoonstellingen. Met deze expositie gooit de fotogalerie het echter over een andere boeg.


In het spoor van baanbrekende kunstenaars als Man Ray en Jan Dibbets vervaagde in de jaren ’80 definitief de scheidslijn tussen documentaire fotografie en beeldende kunst. De vraag of fotografie kunst is, raakte achterhaald.

Sinds de digitale revolutie van de jaren ’90 – waardoor de amateur fotografie en documentaire fotografie elkaar gingen overlappen – is er een nieuwe vraag ontstaan: is dit nog fotografie?

Tijdens deze tentoonstelling staat het fotografisch medium zelf centraal. In het werk van negen fotografen uit binnen- en buitenland is de realiteit zo ingekaderd dat er een kunstmatige en fragiele constructie overblijft. De ogenschijnlijk formele en abstracte beelden verleiden de beschouwer dan ook tot scherper kijken en ontdekken.

De expositie toont foto’s van Ruth van Beek, Wim Bosch, Bert Danckaert, Elspeth Diederix, Eric Jan van de Geer, Michael John Whelan, Sabrina Jung, Astrid Korntheuer en Ingo Mittelstaedt.

Lees ook:Fotograaf Terry O’Neill in the picture
Lees ook:Foam Pop- in: opening tweede lichting
Lees ook:Grootste fototentoonstelling over Atget in Nederland
Lees ook:De ontwikkeling in de fotografie: On the Move
Lees ook:Daguerréotypieën op FotoFestival Naarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>