Fotograaf Terry O’Neill in the picture

 

Terry O'Neill, Brigitte Bardot, Courtesy Eduard Planting Gallery

Aanstaande zaterdag zal bij de Eduard Planting Gallery te Amsterdam de expositie ‘Terry O’Neill – 50 Years at the Top’ geopend worden. De Britse O’Neill heeft in de afgelopen 50 jaar een uitzonderlijk portfolio opgebouwd waarin hij onder andere iconen als Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Frank Sinatra, The Rolling Stones en The Beatles fotografeerde. Het is overigens de eerste keer dat Terry O’Neill zijn werken in Nederland exposeert.

Terry O'Neill, Audrey Hepburn, Courtesy Eduard Planting Gallery

Terry O’Neill (Londen, 1938) is een echte pionier als het gaat om celebrity fotografie. Sinds de jaren ’60 heeft hij, mede door zijn vriendschappen met acteurs Richard Burton en Michael Caine, op onconventionele wijze talrijke sterren uit de internationale film-, muziek- en modewereld gefotografeerd. Zijn foto’s bieden in veel gevallen een intiem inzicht in het leven van deze sterren. In de expositie ’50 Years at the Top’ wordt een selectie van O’Neills klassieke zwart- wit portretten van Faye Dunaway tot Amy Winehouse getoond. Met zijn werk is hij één van de meest verzamelde fotografen ter wereld.

De expositie ’Terry O’Neill- 50 Years at the Top’ kun je van 3 maart tot en met 21 april in de fotogalerie van Eduard Planting te Amsterdam bezoeken. Terry O’Neill zal tevens bij de opening op zaterdag 3 maart aanwezig zijn.

Lees ook:Rock ‘n Roll met Terry O’Neill
Lees ook:Terry O’Neill & Gered Mankowitz exposeren bij Eduard Planting
Lees ook:Kunstfotograaf Jan Stel exposeert in Amsterdam met ‘Manmade / no human
Lees ook:Galerie Eduard Planting toont werk van fotograaf Hans Withoos
Lees ook:Lilith: van CODA tot Eduard Planting Gallery

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>