Beelden Folkert de Jong in Groningen

Het Groninger Museum toont een omvangrijke selectie sculpturen van Folkert de Jong. De grote overzichtstentoonstelling Circle of Trust loopt tot 12 april 2010.

Folkert de Jong (Egmond aan Zee, 1972) maakt levensgrote beeldengroepen van polyurethaanschuim, dat normaliter wordt gebruikt voor de isolatie van huizen. Terugkerende thema’s in zijn werk zijn macht, geweld en rampspoed, zoals in The Iceman Cometh en Cyan Kali. Een ander thema is de rol van de kunstenaar in de maatschappij, zoals in de beeldengroep Les Saltimbanques, geïnspireerd op de gelijknamige serie schilderijen van Picasso.

Folkert de Jong kreeg voor zijn sculpturen onder andere de Prix de Rome. Zijn werk is aangekocht door het Gemeentemuseum in Den Haag, het museum voor hedendaagse kunst MOCA in Los Angeles, Musée des Beaux-arts in Montreal en kunstverzamelaar Saatchi in Londen. Een van zijn sculpturen was negen jaar geleden al eens te zien op de groepstentoonstelling Stroomversnelling in het Groninger Museum.

Lees ook:Groninger Museum koopt The Sculptor
Lees ook:Erwin Olaf fotografeert dansers Het Nationale Ballet voor Groninger Museum
Lees ook:Lecturis Award 2011 voor Edward Clydesdale Thomson
Lees ook:Pilvi Takala wint Prix de Rome
Lees ook:Nicoline van Harskamp wint Prix de Rome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>