Groninger Museum koopt The Sculptor

The Sculptor, the Devil and the Architect - Folkert de Jong (2006)

De beeldengroep The Sculptor, the Devil and the Architect is aangekocht door het Groninger Museum. De sculptuur van Folkert de Jong is door het museum betaald met steun van de BankGiro Loterij.

Folkert de Jong (Egmond aan Zee, 1972) maakt levensgrote beeldengroepen van isloatieschuim. Terugkerende thema’s in zijn werk zijn macht, geweld en rampspoed en ook de rol van de kunstenaar in de maatschappij, wat ook het thema is van The Sculptor, the Devil and the Architect.

Zijn werk is eerder aangekocht door het Gemeentemuseum in Den Haag, het museum voor hedendaagse kunst MOCA in Los Angeles, Musée des Beaux-arts in Montreal en kunstverzamelaar Saatchi in Londen.

Het Groninger Museum toont nog tot 12 april 2010 een omvangrijke selectie sculpturen van Folkert de Jong op de overzichtstentoonstelling Circle of Trust.

Lees ook:Beelden Folkert de Jong in Groningen
Lees ook:Groninger Museum gratis voor kinderen
Lees ook:Miljardair wil geld andere rijken
Lees ook:Jeffrey Deitch nieuwe directeur MOCA Los Angeles
Lees ook:Erwin Olaf fotografeert dansers Het Nationale Ballet voor Groninger Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>