Whitney Museum gaat verhuizen

Als alles goed gaat zal het Whitney Museum of American Art in 2015 naar een nieuw gebouw verhuizen dat door Renzo Piano is ontworpen. Het nieuwe gebouw zal maar liefst drie keer zo groot zijn als het huidige gebouw. Het Whitney Museum heeft een grote uiteenlopende collectie met werken van onder andere Willem de Kooning, Andy Warhol, Frank Stella, Arshile Gorky, Joseph Kosuth, Jean-Michel Basquiat, Robert Rauschenberg en Roy Lichtenstein. Ook na 2015 zal het huidige pand van het Whitney Museum nog voor de presentatie van kunststukken gebruikt worden, aangezien het Metroplitan Museum haar collecties moderne- en hedendaagse kunst naar het gebouw zal verhuizen. Ter ere van de verhuizing heeft het Whitney Museum een aantal mooie filmpjes laten maken.

Lees ook:Basquiat in Zwitserland
Lees ook:Hong Kong Art Fair 2011 van start
Lees ook:Sotheby’s ontdekt verborgen handtekening Basquiat
Lees ook:Pulitzer schenkt Picasso en meer
Lees ook:Kunstdief werkte aan eigen kunstverzameling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>