Livio Ceschin aan het werk in het Rembrandthuis

4. Continuando a piedi, 1998 van Livio Ceschin CREDITS: Livio Ceschin, Rembrandthuis

4. Continuando a piedi, 1998 van Livio Ceschin CREDITS: Livio Ceschin, Rembrandthuis

Het is altijd leuk een kunstenaar te mogen aanschouwen in zijn of haar scheppingsproces. De intensiteit waarmee een kunstwerk wordt vervaardigd en het gevoel dat de kunstenaar er in legt, het komt allemaal naar voren als je als toeschouwer mag toekijken. In het Rembrandthuis kan in de periode van 29 mei tot en met 5 juni een ware kunstenaar in actie worden gezien in het Rembrandthuis. 

Op dit moment loopt er in het Rembrandthuis een tentoonstelling van de Italiaanse graficus en kunstenaar Livio Ceschin. Tussen alle tentoongestelde kunstwerken van Ceschin zal de Italiaan vanaf 29 mei tot en met 5 juni aan een nieuwe ets werken. De werken van Ceschin zijn niet eerder in Nederland te zien geweest, dus is het een unieke kans om deze kunstenaar aan het werk te zien.

Ceschin werkt in de traditie van de grote Rembrandt. In het geval van Ceschin betreft het veelal gezichten op het moerassige lagunelandschap rondom Venetië, het gebied waar hij is opgegroeid en nog steeds woonachtig is. Zijn prenten – waarvan sommige opvallend forse formaten hebben – getuigen van een diep ontzag voor de schoonheid en grootsheid van de natuur. De toewijding die uit Ceschins vakmanschap spreekt, versterkt de poëtische zeggingskracht van zijn werk. Doordat de mens in zijn prenten vaak de grote afwezige is, ademen de landschappen van Ceschin een sterke melancholie.

Lees ook:Primeur: Rembrandthuis toont werken van Livio Ceschin
Lees ook:Amerikaanse verzamelaar leent Hollandse meesterwerken uit
Lees ook:Het Rembrandthuis heeft nieuwe directeur
Lees ook:Het Rembrandthuis krijgt in Lidewij de Koekkoek nieuwe directeur
Lees ook:De leerlingen van Rembrandt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>