Het Rembrandthuis krijgt in Lidewij de Koekkoek nieuwe directeur

De Raad van Toezicht van Museum Het Rembrandthuis heeft Lidewij de Koekkoek per 1 oktober 2016 benoemd tot Algemeen Directeur van Museum Het Rembrandthuis. De Raad van Toezicht is bij monde van voorzitter Maarten Feilzer heel blij om Lidewij de Koekkoek aan boord te mogen krijgen. “Zij is kunsthistoricus, heeft liefde voor en kennis van de 17e eeuw, zij heeft succesvolle en relevante ervaring als all-round museumdirecteur, zij heeft visie, en – niet in de laatste plaats – is zij een verbinder, een ‘mensenmens’.”

De nieuwe directeur reageert verheugd op haar nieuwe baan: “Museum Het Rembrandthuis biedt een mooie nieuwe uitdaging waar ik erg naar uit kijk. De basis die is gelegd door de huidige directeur Michael Huijser is goed en de ambities van het nieuwe kunstenplan spreken me zeer aan. Kortom, ik bouw samen met de museummedewerkers en de Raad van Toezicht graag verder aan het mooie huis van Rembrandt!”

Lidewij de Koekkoek studeerde Kunstgeschiedenis in Leiden en is sinds 2008 Directeur-Bestuurder van Stichting Stedelijk Museum Alkmaar. Onder haar leiding is het Alkmaarse museum verzelfstandigd, verbouwd en heringericht en profileert het museum zich vooral met oude en moderne kunst.

BRON: Persbericht Het Rembrandthuis

Lees ook:Het Rembrandthuis heeft nieuwe directeur
Lees ook:Beatrix Ruf is nieuwe directeur Stedelijk Museum
Lees ook:Taco Dibbits wordt nieuwe hoofddirecteur Rijksmuseum
Lees ook:Een romantische kijk in het B.C. Koekkoek-huis
Lees ook:Scheepvaartmuseum krijgt in Erik Gerritsen tijdelijk nieuwe directeur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>