Pink Panther mogelijk miljoenen waard

Jeff Koons, Pink Panther, 1988

In mei zal bij veilinghuis Sotheby’s in New York een van de meest iconische werken van Jeff Koons onder de hamer komen.Het gaat hier om een porseleinen beeld van de Pink Panther met een halfnaakte vrouw. Dit Pink Panther beeld is geschat op een waarde van ongeveer 21,5 miljoen Euro. Volgens Sotheby’s zou dit een record bedrag zijn.

Deze Pink Panther sculptuur uit 1988, komt uit een serie waarvan er slechts vier zijn gemaakt. Eén van de andere sculpturen uit de serie is nu eigendom van het MoMA, een ander is eigendom van het Chicago Museum of Contemporary Art en het vierde beeld is in privé bezit.

De Pink Panther die geveild gaat worden, wisselde in 1999 voor het laatst van eigenaar voor het luttele bedrag van 1,3 miljoen Euro. Het huidige record voor een echte Koons staat op dit moment op 18,4 miljoen Euro. Dit was voor het werk Balloon Flower (Magenta) tijdens een veiling in 2008.

Jeff Koons, Balloon Flower (Magenta), 1995-2000

De Pink Panther zal naar verwachting één van de hoogtepunten worden van Sotheby’s kunstveiling op 10 mei aanstaande. Hoewel de 21,5 miljoen Euro een mooi bedrag is, zal Koons waarschijnlijk hopen dat het toch net iets meer oplevert. Wanneer het werk namelijk meer dan 24,1 miljoen opbrengt, krijgt Koons namelijk het record voor het hoogste veilingbedrag voor een werk van een nog levende kunstenaar in handen. Het huidige record staat nu op naam van Lucian Freud voor het werk Supervisor Sleeping.

Lees ook:Drie miljoen voor varkentje Jeff Koons
Lees ook:Een ei van zes miljoen dollar
Lees ook:Kunstveilingen 9-13 mei: de hoogtepunten
Lees ook:Van Gogh levert bijna 50 miljoen euro op
Lees ook:Schilderij Mondriaan brengt mogelijk record op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>