Een ei van zes miljoen dollar

Veilinghuis Sotheby’s veilt dinsdag in New York Baroque Egg with Bow van Jeff Koons. Het blauwgroene ei met roze strik moet volgens Sotheby’s zo’n zes miljoen dollar opbrengen.

Het stalen ei behoort tot een serie van vijf eieren die Jeff Koons tussen 1994 en 2008 maakte. Het werd deze winter tentoongesteld in de Neue Nationalgalerie in Berlijn.

Tja… Jeff Koons balanceert al sinds de jaren tachtig op het smalle koord tussen kunst en kitsch. Hij is bij de eierproductie zichtbaar in de bak met kitsch gevallen. Wie voor het ei zes miljoen dollar wil betalen, kan beter 0,01 procent van het bedrag bij een opticien besteden.

Je hebt al een goede bril? En de miljoenen branden in je zak? Bied dan een dag later mee op de veiling van concurrent Christie’s, eveneens in New York.

Voor minder dan één Koons-ei koop je bij veilinghuis Christie’s een bijzonder werk van Mark Rothko plús een al even bijzonder schilderij van Jean Dubuffet.

.

Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op
Lees ook:Pink Panther mogelijk miljoenen waard
Lees ook:Drie miljoen voor varkentje Jeff Koons
Lees ook:Kunstveilingen 9-13 mei: de hoogtepunten
Lees ook:106 miljoen dollar voor Picasso

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>