Kamagurka over Lucebert in Cobra Museum

Lucebert

In verband met de huidige tentoonstelling ‘Open de kooien van de kunst- gedichttekeningen van Lucebert’ zal de Belgische kunstenaar en cartoonist Kamagurka aanstaande woensdag 22 augustus een avond lang ingaan op het werk van Lucebert. In zijn performance zullen onder andere overeenkomsten met Lucebert en (Kamagurkiaanse) verschillen aan bod komen.

De tentoonstelling ‘Open de kooien van de kunst’ besteedt voor het eerst uitgebreid aandacht aan de gedichttekeningen van Lucebert (1924-1994). De dichter en beeldend kunstenaar Lucebert was lid van de Cobra beweging en van de Vijftigers, een club van experimentele dichters. De tentoonstelling werpt een nieuw licht op het dubbeltalent van Lucebert.

Kamagurka, cartoon in NRC Handelsblad, 14 september 2010

Kamagurka ziet Lucebert als een van zijn grote voorbeelden in de beeldende kunst: “Lucebert verkende voortdurend de grenzen van de taal, vaak in combinatie met beeldende kunst. Hij was serieus, kritisch, uitdagend – soms op het surrealistische af. Het is die combinatie waarin ik mijzelf herken. Tijdens mijn performance zal ik Lucebert op dezelfde wijze van repliek dienen”.

De performance ‘Kamagurka ziet het licht – reflecties op Lucebert’ zal op woensdag 22 augustus om 20.00 uur plaatsvinden. Voor meer informatie kun je hier terecht.

Lees ook:Kamagurka 24 uur in het Stedelijk
Lees ook:Kamagurka maakt ‘luie landschappen’
Lees ook:Kamagurka curator van kunstenfestival Brugge Centraal
Lees ook:50 jaar tekenkunst in Nederland
Lees ook:Pinkpop 2014 starring Bonnefanten Newseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>