Kamagurka 24 uur in het Stedelijk

Kamagurka, Raven vieren lente in Fukushima © Stedelijk Museum Amsterdam

Kamagurka ( artiestennaam van Luc Zeebroek) hoopt 20 minuten over elk schilderij te doen, zodat er aan het eind van het etmaal ongeveer 70 kunstwerken hangen. De schilderijen zullen namelijk meteen geprint, ingelijst en opgehangen worden. Als je dit snel vindt, dan sta je vast ervan te kijken dat Kamagurka eerder al heeft geëxperimenteerd met om de 2 minuten of zelfs elke minuut een nieuw kunstwerk te schilderen. Het proces is hierbij belangrijker dan het eindresultaat, aldus de schilder.

De bedoeling is dat de kunstwerken steeds in een andere vorm een nieuw leven zullen krijgen. Daarom zullen de werken op vrijdag 1 april, als de performance om 12 uur is afgelopen, meteen door Kamagurka met een tuinschredder worden vernietigd. Alsof dit nog niet genoeg is, zullen de snippers verbrand worden in de tuin van het Nationaal Glasmuseum te Leerdam. De as zal vervolgens over acht urnen verdeeld worden, die ook door Kamagurka ontworpen zijn. Deze maken vanaf 16 april onderdeel uit van het kunstproject Het Transparante Lichaam.

Wil je getuige zijn van deze ludieke performance, dan kun je via de website van het Stedelijk Museum reserveren. Voor een uitgebreid interview met de kunstenaar hierover kun je hier klikken.

Lees ook:Kamagurka over Lucebert in Cobra Museum
Lees ook:Kamagurka maakt ‘luie landschappen’
Lees ook:Het werk van Mieke Pontier onder de loep
Lees ook:Kamagurka curator van kunstenfestival Brugge Centraal
Lees ook:Naakte performance art op Wall Street

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kamagurka 24 uur in het Stedelijk

  1. Stijn Coppejans

    Schitterende kunstenaar. Heb zelf enkele werken van hem in mijn privé collectie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>