Nieuw museum in Antwerpen: Museum aan de Stroom

MAS © Toerisme Vlaanderen

Op 17 mei aanstaande zal het nieuwe Museum aan de Stroom (MAS) te Antwerpen officieel zijn deuren openen. De verzameling bestaat uit ruim 470.000 objecten en verenigd o.a. de collecties van het voormalige Etnografisch Museum, het Nationaal Scheepvaartmuseum en het Volkskundemuseum. Om dit te vieren pakt Antwerpen groots uit met een openingsfestival van 13 tot en met 16 mei. Het MAS en Antwerpen Open hebben ‘de handen ineen geslagen’ en een feestelijk activiteitenprogramma georganiseerd. De activiteiten vinden onder andere plaats in het MAS, dat vier dagen lang (tot middernacht) gratis toegankelijk zal zijn, rond de oude dokken en rondom het museum.

Er is een nieuw gebouw voor het MAS opgetrokken, dat niet alleen een geschikte ruimte voor de collectie biedt, maar ook een kijkdepot heeft, een dakpanorama, een wandelboulevard en een museumplein met een mozaïek van Luc Tuymans. De collectie van het MAS wordt aan de hand van vier universele thema’s gepresenteerd op maar liefst vijf verdiepingen. Deze thema’s zijn: Machtsvertoon (over prestige en symbolen), Wereldstad (over hier en elders), Wereldhaven (over handel en scheepvaart) en Leven en dood (over mensen en goden en over de boven- en onderwereld).

Tijdens het openingsfestival dat op 13 mei begint, wordt er getrakteerd op rondleidingen door het MAS, theater- en dansvoorstellingen, tentoonstellingen, muziek, films en originele wandelingen. Er is genoeg te doen en te zien tijdens het festival en de meeste activiteiten zijn gratis, maar reserveren wordt aangeraden.

Lees ook:Museumnacht Antwerpen
Lees ook:Start cultureel programma Antwerpen ’14-’18 in het Middelheimmuseum
Lees ook:Bijzondere lezingen in Extra City Kunsthal
Lees ook:Het MAS viert feest
Lees ook:FoMu viert feest in de photobooth

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>