Kunst geeft je vleugels

Ben jij goed met blik en heb je altijd al je werk in een museum tentoongesteld willen zien? Grijp dan nu je kans! Het Centraal Museum gaat namelijk samen met Red Bull op zoek naar de meest inspirerende kunstwerken gemaakt van Red Bull blikjes. Inschrijven kan nog tot en met 6 mei. In deze wedstrijd kun je het als hobbyist opnemen tegen professionele kunstenaars. Een driekoppige vakjury zal uit alle inzendingen een winnaar kiezen. De 100 gekste, mooiste en meest inspirerende werken zullen vervolgens in september en oktober in het Centraal Museum te Utrecht te zien zijn.

Het “blikje met de vleugels” heeft al vaker de Art of Can wedstrijd georganiseerd. De wedstrijd bestaat namelijk al sinds 1999. Andere landen waar de Art of Can wedstrijd al eerder is gehouden zijn: Oostenrijk, Zwitserland, Zuid-Afrika, Singapore en de Verenigde Staten.

Wil je meedoen, dan moet je uiteraard wel in gedachten houden dat het belangrijkste onderdeel van je kunstwerk de blauw- en zilverkleurige blikjes moeten zijn. Verder is alles geoorloofd, van foto tot video en van beeldhouwwerk tot schilderij.

Je kunt je nog tot en met 6 mei inschrijven, daarna heb je nog tot 13 mei om je kunstwerk in te leveren. Vervolgens zal de jury op de openingsavond in september de winnaar bekendmaken. Naast eeuwige roem staat er ook een bijzondere kunstgerelateerde prijs op het spel.

Inschrijven kan hier. Meer over de wedstrijd en het Centraal Museum vindt je hier.

Om “in the mood” te komen, hieronder een filmpje van Art of Can Moskou in 2008.

Lees ook:Russische en Amerikaanse musea doen koude oorlog herleven
Lees ook:Holland Papier Biënnale in Rijswijk en Apeldoorn
Lees ook:Art Institute Chicago is beste museum volgens TripAdvisor
Lees ook:MoMA gaat door waar Smithsonian bezwijkt
Lees ook:Museum Rijswijk maakt zich op voor komende Papier Biënnale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>