Museum Rijswijk maakt zich op voor komende Papier Biënnale

De Papier Biënnale in Rijswijk wordt voor de elfde keer gehouden CREDITS: Museum Rijswijk

De Papier Biënnale in Rijswijk wordt voor de elfde keer gehouden CREDITS: Museum Rijswijk

Museum Rijswijk maakt zich op voor de 11e editie van de Papier Biënnale. In de editie van 2016 ligt het accent op grote, ruimtelijke installaties, maar de meer ambachtelijke werken van zelfgemaakt papier worden niet vergeten.

Een zwerm van duizenden vellen verkreukeld papier, opgehangen aan dunne ijzerdraadjes, symbool voor duizenden ideeën die in de prullenbak zijn beland. Een stukje achtertuin gemaakt van papier, houtskool en plexiglas, levensecht maar ook sinister. Lianen van karton die naar boven kronkelen als in een oerwoud. Organische vormen als microben van zelfgemaakt papier. Maar ook, papier en geometrie bij gevouwen kinetische sculpturen. Grensoverschrijdend papier door gebruik van digitale technologie. En… romantische kijkkastjes met fragiele plantstructuren geprikt op spelden: dat is wat je kunt verwachten bij de komende Papier Biënnale van 11 juni tot en met 18 september.

Vijf van de deelnemers aan de Papier Biënnale 2016 komen uit Nederland, de overige dertien van over de hele wereld: op Zuid-Amerika na zijn alle continenten vertegenwoordigd. Van de meeste kunstenaars was niet eerder werk in Nederland te bewonderen. De deelnemende kunstenaars zijn Sabine K. Braun (Duitsland), Josef Bücheler (Duitsland), Mandy Coppes-Martin (Zuid-Afrika), Anne ten Donkelaar (Nederland), Lauren Fensterstock (Verenigde Staten), Ina Geissler (Duitsland), Dorthe Goeden (Duitsland), Kim Habers (Nederland), Paul Andrew Hayes  (Verenigde Staten), Anna Jóelsdóttir (IJsland), Yoko Kataoka (Japan), Tracy Luff (Australië), Karen Margolis (Verenigde Staten), Matthew Shlian (Verenigde Staten), Graphic Surgery (Nederland), Annie Vought (Verenigde Staten) en Joyce Zwerver (Nederland).

Bij de Rijswijk Papier Biënnale verschijnt een geïllustreerde catalogus (Ned/Eng) geschreven door kunsthistoricus Frank van der Ploeg. Op zondag 11 september vindt bovendien de inmiddels traditionele papiermarkt plaats op het voorplein van het museum en in de Oude Kerk er tegenover.

BRON: Persbericht Museum Rijswijk

Lees ook:Holland Papier Biënnale in Rijswijk en Apeldoorn
Lees ook:Opening 10e Papierbiënnale in Rijswijk
Lees ook:Van papiermarkt tot papieraankoop in Rijswijk
Lees ook:Rijswijk Textiel Biënnale 2015 komt er aan!
Lees ook:Jubileum voor Papierbiënnale in Museum Rijswijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>