Sotheby’s veilt Frans Hals

Sotheby’s veilt in New York twee schilderijen van Frans Hals. De portretten van een man met handschoenen en een vrouw met zakdoek werden in 1637 geschilderd.

De onbekende man en vrouw hebben de laatste eeuwen een flinke wereldreis gemaakt. De schilderijen werden in de 19de eeuw gekocht door de Vlaamse graaf De Thiènnes en kwamen later in het bezit van William Cornelius van Horne, een van de ondernemers die in Noord-Amerika de spoorwegen heeft aangelegd.

De schilderijen werden in 1986 op een veiling in Londen verworven door kunsthandelaar Robert Noortman en in 1996 aangeschaft door de huidige eigenaar.

Sotheby’s verwacht dat het portret van de vrouw minimaal zeven miljoen dollar opbrengt en dat het portret van de man minimaal acht miljoen dollar oplevert.

Opmerkelijk genoeg verwacht het veilinghuis meer geld voor het schilderij van de man dan dat van de vrouw, terwijl juist het schilderij van de vrouw in al haar soberheid uitzonderlijker is.

Lees ook:Oude meester lijdt onder crisis
Lees ook:Was kunsthandelaar Noortman een boef?
Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op
Lees ook:Privédetective versus kunsthandelaar
Lees ook:Leopold Museum verkoopt Schiele voor een Schiele

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>