Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op

Six Self Portraits by Andy Warhol CREDITS: Sotheby’s

Een schilderij van de Amerikaanse popart-artiest Andy Warhol is bij het veilinghuis Sotheby’s in New York verkocht voor meer dan 30 miljoen dollar. Het betreft het werk ‘Six Self Portraits’. Warhol maakte dit werk in 1986, een jaar voor zijn dood.

Sotheby’s had het werk vooraf ingeschat op een verkoopprijs van 25 tot 35 miljoen dollar. Uiteindelijk werd het werk verkocht voor 30,125 miljoen dollar. ‘Six Self Potraits’ was niet het enige werk van Warhol dat op de veiling werd verkocht. Ook het werk ‘Big Electric Chair’ verruilde van eigenaar, al was dit voor een lager bedrag, namelijk 20,4 miljoen dollar. Bij andere veilingen werden deze week ook werken van Warhol bij opbod verkocht. Bij veilinghuis Christie’s ging het schilderij ‘Race Riot’ in de verkoop. Dit ging voor 62,885 miljoen dollar onder de hamer. Het werk ‘White Marilyn’ werd verkocht voor 41,045 miljoen dollar. De hoogste prijs die tot op heden voor een werk van Andy Warhol is betaald is meer dan 105 miljoen dollar. Dit betrof het werk ‘Silver Car Crash (Double Disaster)’ dat ook verkocht werd bij Sotheby’s.

Lees ook:Warhol werk gekocht op afbetaling levert miljoenen op
Lees ook:Veiling Christie’s levert recordopbrengst op voor kunstwerken
Lees ook:Veiling vermaarde foto’s Picasso en Warhol
Lees ook:Kunstveilingen 9-13 mei: de hoogtepunten
Lees ook:44 kunstwerken voor ruim $170 miljoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>