TEFAF 2014 trekt meer bezoekers

Kunst in overvloed bij TEFAF 2014 FOTO: Loraine Bodewes

De internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht heeft meer bezoekers getrokken in vergelijking met vorig jaar. Kwamen er vorig jaar nog 70.000 bezoekers op de beurs af, dit jaar nam dit aantal toe tot 74.000 bezoekers. Ook de verkoopactiviteiten waren beter. In totaal kwamen er bezoekers uit 56 verschillende landen naar de kunstbeurs die tot en met 23 maart duurde.

Tot de verkochte kunststukken op de beurs behoorden onder meer een zevendelige, piramidevormige vaas van Nederlandse makelij, waarbij de verkoopprijs op hoog vijfcijferig getal lag. Deze vaas uit Delft zal verhuizen naar het Museum Victoria in Melbourne. Een doek van de kunstschilder Cornelis Springer is verkocht aan een privéverzamelaar. De vraagprijs voor het werk in olie op canvas bedroeg 500.000 euro. Diverse Nederlandse musea sloegen tijdens TEFAF ook hun slag. Museum Boijmans van Beuningen kocht een werk van Vilhelm Hammershøi en het Haagse gemeentemuseum ging naar huis met een werk van Matthijs Maris. Het Rijksmuseum deed meerdere aankopen, waaronder een buste van Canova door Adamo Tandolini en een album met juwelenontwerpen van Carl Friedrich Barthel.

De volgende editie van TEFAF wordt gehouden van 13 tot en met 22 maart in 2015. De locatie is dan opnieuw de MECC in Maastricht.

Lees ook:TEFAF 2015 trekt 75.000 bezoekers
Lees ook:TEFAF 2011 in cijfers
Lees ook:Tefaf trekt ruim 70 duizend bezoekers
Lees ook:TEFAF gewild doelwit voor criminelen
Lees ook:Juwelenroof op kunstbeurs Tefaf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>