Nieuw museum in dorp van Picasso

Andy Warhol, Birth of Venus, 1984. Te zien in het Mougins Museum of Classical Art

In de buurt van Cannes ligt het bergdorp Mougins, wat vooral bekend is omdat Picasso er een huis had. Hier heeft Picasso vele beroemde kunstenaars zoals Picabia, Man Ray, Yves Klein en Léger ontvangen. Picasso heeft er tevens de laatste jaren van zijn leven doorgebracht. In ditzelfde dorp is sinds kort een nieuw museum geopend met zowel oude als moderne kunst: het Mougins Museum of Classical Art.

Mougins trok niet alleen beroemde kunstenaars maar was ook populair bij andere bekende mensen als Winston Churchill, Elizabeth Taylor en Catherine Deneuve. Het dorp ligt in een prachtige omgeving, er is een aangenaam klimaat, het staat bekend om zijn restaurants en er zijn tevens veel galeries. Het Mougins Museum of Classical Art past goed in het ‘culturele klimaat’ van het dorp en de omgeving zal vermogensbeheerder Christian Levett hebben gedacht.

Het dorp Mougins. Foto: niceartphoto/Alamy

Levett is verbonden aan het dorp Mougins omdat hij momenteel eigenaar van twee beroemde restaurants in het dorp is. Daar Levett al op jonge leeftijd financieel zeer succesvol was, begon hij ook al jong met het verzamelen van kunstobjecten. Na zeven jaar verzamelen, wordt Levett’s gevarieerde collectie nu in het nieuwe museum aan publiek getoond. Je kunt er onder meer waardevolle munten en juwelen bekijken, maar ook kunstwerken van Rubens, Rodin, Degas, Picasso, Braque, Andy Warhol, Mark Quinn en Damien Hirst bewonderen. (Bron: The Guardian en Artinfo)

Lees ook:Kunst app van de week: Museu Picasso
Lees ook:De Stein collectie gereconstrueerd in Parijs
Lees ook:Kim Jong Il in 7 kunstwerken
Lees ook:Singer Laren maakt zich op voor 60e verjaardag
Lees ook:Picasso-collectie verwisselt van eigenaar bij Sotheby’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>