Kunst app van de week: Museu Picasso

Eerder werd de Museu Picasso app al uitgebracht maar nu heeft het Picasso Museum te Barcelona de app in eigen beheer uitgebracht. Omdat ik deze app nog niet eerder onder de aandacht heb gebracht, is deze nu dan toch kunst app van de week. Hoewel de app niet super spectaculair is, krijg je wel toegang tot 39 kunstwerken die Picasso voornamelijk in het begin van zijn oeuvre gemaakt heeft. Deze werken zijn allemaal voorzien van een uitgebreide begeleidende tekst en een kaartje die aangeeft waar je het kunstwerk in het museum kunt vinden. Je krijgt hiermee een beeld van Picasso’s klassieke scholing aan de kunstacademie, werken die Picasso gemaakt heeft tijdens zijn bezoek aan Parijs in 1900 en tevens voorbeelden van werken die hij later tijdens zijn carrière geschilderd heeft, waardoor deze app zeker voor de Picasso liefhebber erg leuk is.

Mocht je de gratis iPhone app willen downloaden dan kan dat hier. Ben je zelf onlangs nog een leuke app tegengekomen die je met anderen wilt delen, laat het me dan even weten door een email te sturen.

Lees ook:Waardevol schetsboek Picasso gestolen
Lees ook:Picasso in Parijs trekt hoge bezoekersaantallen
Lees ook:Topstukken van Picasso voor het eerst in Nederland
Lees ook:Picasso-collectie verwisselt van eigenaar bij Sotheby’s
Lees ook:De Spaanse en Franse invloed op het werk van Francis Bacon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>