Madonna’s van Rafaël na 500 jaar weer herenigd

Voor het eerst in 500 jaar zullen de Sixtijnse Madonna en de Madonna di Foligno weer gezamenlijk te zien zijn. Destijds stonden deze kunstwerken vermoedelijk gezamenlijk in het atelier van Rafaël. Ditmaal zullen de werken gezamenlijk te zien zijn tijdens de tentoonstelling “Himmlischer Glanz. Raffaël, Dürer und Grünewald malen die Madonna” bij de Gemäldegalerie Alte Meister in Dresden. En dat allemaal dankzij de paus.

Rafaël, Sixtijnse Madonna, 1512-1513 © Staatliche Kunstsammlungen Dresden

De tentoonstelling wordt namelijk georganiseerd ter ere van een bezoek van de paus aan Duitsland dat in september zal plaatsvinden. Om deze reden besloten de Vaticaanse Musea en de Staatlichen Kunstsammlungen Dresden de handen in een te slaan voor deze tentoonstelling. Zoals de naam van de tentoonstelling al doet vermoeden, zijn er onder andere ook kunstwerken van de bekende schilders Albrecht Dürer en Matthias Grünewald te zien. De tentoonstelling bezoeken kan vanaf 6 september tot en met 8 januari 2012.

Rafaël, Madonna di Foligno, 1512 © Vatican Museums

Lees ook:Controversie in Canada
Lees ook:Rafaël tentoonstelling in Teylers Museum
Lees ook:Kunstenaars geïnspireerd door kerst
Lees ook:Australische kunstenaar klaagt Madonna aan
Lees ook:Tekening van Botticelli voor het eerst in 100 jaar te koop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>