Tekening van Botticelli voor het eerst in 100 jaar te koop

Botticelli, Study for a seated St Joseph CREDITS: Sotheby's

Botticelli, Study for a seated St Joseph CREDITS: Sotheby’s

Een tekening van de Italiaanse kunstenaar Sandro Botticelli komt voor het eerst in 100 jaar in de verkoop. Op 9 juli zal bij Sotheby’s in Londen een veiling worden gehouden van werken van Oude Meesters en Britse kunst. Onder de aangeboden werken bevinden zich drie zeldzame tekeningen van kunstenaars uit Florence, waaronder dus het werk van Botticelli.

Het is voor het eerst in 100 jaar dat er een tekening van Botticelli  officieel op de markt komt. De verwachte opbrengst is er dan ook naar. Sotheby’s gaat er van uit dat de tekening 1 tot 1,5 miljoen Britse Pond op zal leveren. Het werk van Botticelli komt uit de verzameling van Barbara Piasecka Johnson (1937-2013), kunstkenner, filantropiste en de echtgenote van wijlen John Seward Johnson. Seward Johnson was de mede-oprichter van het farmaceutische bedrijf Johnson & Johnson. Gedurende haar leven verzamelde Piasecka Johnson diverse werken van Oude Meesters, tekeningen en kunstwerken van meer recente afkomst.

Het Offer van Isaac door Cavarozzi CREDITS: Sotheby's

Het Offer van Isaac door Cavarozzi CREDITS: Sotheby’s

Onder de werken bevinden zich diverse grote kunstwerken en grote namen, zoals ‘Het offer van Isaac’ van Carvaggio’s volgeling Bartolomeo Cavarozzi, met een verwachte opbrengst van 3 tot 5 miljoen Pond. Ook de Madonna en Kind van The Master of The Piasecka Johnson Madonna moet een hoog bedrag opleveren: verwacht 600.000 tot 800.000 euro. De totale veilingopbrengst wordt vooraf geschat op 8,6 miljoen Britse Pond. De opbrengsten zijn bestemd voor de Barbara Piasecka Johnson Foundation, dat zich vooral richt op het helpen van kinderen met autisme.

 

 

Lees ook:2010 geweldig jaar voor Christie’s
Lees ook:Sotheby’s veilt zeldzaam dubbel zelfportret Francis Bacon
Lees ook:Sotheby’s ontdekt verborgen handtekening Basquiat
Lees ook:National Portrait Gallery kan zelfportret Anthony van Dijck behouden
Lees ook:Edvard Munch in de veiling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>