Nieuw museum gericht op videokunst

Afgelopen vrijdag is er een nieuw museum geopend in een voormalig bankgebouw: Kunsthalle Detroit. Deze kunsthal focust zich op het tonen van multimedia-, video- en light-based kunst en is hiermee, naar eigen zeggen, het eerste museum in de Verenigde Staten dat zich richt op deze vormen van kunst. Zo worden er onder andere werken van bekende kunstenaars als Bill Viola, William Kentridge en Diana Thater getoond.

De oprichtster van het museum, Tate Osten, heeft gekozen voor Detroit omdat ze de stad bewonderde om haar architectuur. Osten schrok echter van de verpaupering die de laatste jaren in de stad Detroit had plaatsgevonden. Ze hoopt dat de opening van het museum galeries en bedrijven zal aanzetten om haar voorbeeld te volgen. Op deze manier zou de wijk waarin Kunsthalle Detroit staat op de lange termijn opknappen, zoals dat eerder ook met de wijken met SoHo en Chelsea in New York gebeurde. (Bron:Detroit News en Detroit Free Press)

Lees ook:Autofabrikanten investeren in Detroit Institute of Arts Museum
Lees ook:Ahold is nieuwe sponsor Stedelijk Museum
Lees ook:World Press Photo in Amsterdam
Lees ook:MKB investeert graag in kunst
Lees ook:Beatrix Ruf is nieuwe directeur Stedelijk Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>