Beatrix Ruf is nieuwe directeur Stedelijk Museum

Beatrix Ruf, de nieuwe directeur van het Stedelijk FOTO: Robin de Puy

De Duitse Beatrix Ruf is benoemd tot directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dat heeft de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum Amsterdam via een persbericht laten weten. Beatrix Ruf volgt Ann Goldstein op. Goldstein was de afgelopen vier jaar de artistiek directeur van het Amsterdamse museum. Ruf zal samen met Karin van Gilst de directie vormen. 

Ruf is op dit moment nog de directeur van de Kunsthalle Zürich. De keuze voor Ruf is door de Raad van Toezicht uitgebreid toegelicht. Zo roemt de Raad “haar oog voor kwaliteit en voor jong talent, haar uitgebreide netwerk, het herkenbare, radicale en zelfverzekerde programma dat zij neerzette in de Kunsthalle en de bevlogen manier waarop zij persoonlijk het instituut aan de buitenwereld presenteerde en onderdeel maakte van het culturele debat.” Alexander Ribbink, voorzitter van de Raad van Toezicht geeft daarbij het volgende aan: “We zijn ervan overtuigd dat Beatrix Ruf, met haar internationale ervaring, de beste keuze is voor het Stedelijk Museum en voor de bezoekers. Zij beschikt over het unieke vermogen om kunstenaars, verzamelaars, ‘de markt’ en de publieke sector met elkaar te verbinden, en weet heel goed te werken in en met de stad. Zij brengt een hedendaags geluid en zal daarmee het museum verder de 21e eeuw in brengen.”

Beatrix Ruf is met onmiddellijke ingang actief voor het Stedelijk Museum. Samen met de inhoudelijke staf zal zij werken aan het artistieke programma. Per 1 november zal Ruf fulltime aan de slag gaan voor het museum.

Lees ook:Ann Goldstein nieuwe directeur Stedelijk Museum
Lees ook:Het Rembrandthuis krijgt in Lidewij de Koekkoek nieuwe directeur
Lees ook:Prins en manager zien toe op kunst
Lees ook:Stedelijk Museum tijdelijk open
Lees ook:Scheepvaartmuseum krijgt in Erik Gerritsen tijdelijk nieuwe directeur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>