LACMA presenteert Tim Burton tentoonstelling

Het Los Angeles County Museum of Art (LACMA) presenteert vanaf 29 mei de tentoonstelling “Tim Burton” die eerder in het MoMA te zien was. Er zijn meer dan 700 werken van de beroemde regisseur Tim Burton te zien, waaronder tekeningen, schilderijen, foto’s, maquettes en poppen, waardoor je meer inzicht in het creatieve proces voorafgaande aan een film krijgt. Burton, onder andere bekend van Beetle Juice, Edward Scissorhands, Sleepy Hollow, Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride en Alice in Wonderland, heeft met zijn grillige en creatieve aanpak (zijn stijl wordt in de VS ook wel “Pop- Surrealisme”genoemd) onze kijk op sprookjesachtige verhalen en Hollywood films verandert.

Tim Burton, Untitled (Romeo and Juliet), 1981–84, Private collection © 2011 Tim Burton

Tim Burton films zijn namelijk altijd verrassend met enerzijds een mystieke en sprookjesachtige sfeer en anderzijds altijd een fascinatie voor vreemde en ‘donkere’ menselijke trekjes waardoor het geheel altijd iets beangstigends krijgt. Burton’s unieke stijl (waar de kracht van verbeelding een grote rol in speelt) valt erg op tussen alle Hollywood films. Waar komen deze ideeën vandaan en wat inspireert Tim Burton?

Het MoMA en het LACMA vonden dat het tijd was om deze bijzondere regisseur van zowel ‘live- action’ als ‘animated’ films in de spotlight te zetten. Zijn werk als kunstenaar, illustrator, fotograaf en schrijver worden in deze tentoonstelling, die van 29 mei tot en met 31 oktober nog in Los Angeles te zien is, mooi belicht. Hopelijk zal deze tentoonstelling ook binnenkort naar Europa gehaald worden. (Bron: MoMa en LACMA)

Lees ook:Filmmaker Tim Burton in MoMA
Lees ook:Greenbox Museum krijgt concurrentie vanuit de VS
Lees ook:Filmcollectie Andy Warhol krijgt digitale vorm
Lees ook:De films van David Cronenberg on display in EYE
Lees ook:Transport van kunstwerk van 340 ton gaat moeizaam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>