Groninger Museum viert verjaardag David Bowie

Per trein naar David Bowie is in Groningen CREDITS FOTO: Groninger Museum

Per trein naar ‘David Bowie is’ in Groningen CREDITS FOTO: Groninger Museum

Het Groninger Museum viert vrijdag 8 januari de 69e verjaardag van David Bowie en de release van zijn nieuwe album Blackstar. De voorpret begint al in de trein op weg naar Groningen. De NS rijdt namelijk vanaf Zwolle met een speciale Virtual Bowie Coupé. De museumwinkel van het Groninger Museum verkoopt Bowie’s nieuwe album Blackstar, onder bezoekers worden Bowie-goodiebags uitgedeeld en ’s avonds geeft Ad Visser een lezing over zijn ontmoetingen met David Bowie.

De NS-trein met Virtual Bowie Coupé vertrekt vrijdag om 11.47 uur van Zwolle naar Groningen en komt een uur later aan in Groningen. In deze treincoupé beleven reizigers een 2,5 minuten durende fictieve treinreis door de wereld van David Bowie. De reis is geïnspireerd op de ruim 300 objecten uit het David Bowie Archive die tijdens de expositie David Bowie is in het Groninger Museum te zien zijn. Reizigers krijgen hiervoor een speciale virtual Bowie-bril uitgereikt en horen muziek via de headset van Sennheiser. Nadat de trein arriveert in Groningen begint om 13.00 uur de verkoop van Blackstar, het nieuwe album van David Bowie, in de museumwinkel van het Groninger Museum. Blackstar is David Bowie’s 25e studioalbum en verschijnt wereldwijd op zowel cd, vinyl als digitaal.

Om het geheel nog feestelijker te maken draait de Groningse dj René Diertens vanaf 13.00 uur Bowie-nummers in de entreehal van het Groninger Museum. Ook krijgt elke bezoeker van de tentoonstelling David Bowie is een speciale Bowie-goodiebag na afloop van het bezoek (zolang de voorraad strekt). En voor de gelegenheid geeft het MendiniRestaurant bezoekers de gehele dag 10% korting op de lunchkaart. Oud Toppop-presentator Ad Visser geeft ‘s avonds een lezing tijdens de Bowie Late Night. Hij vertelt over zijn ontmoetingen met David Bowie en neemt de bezoekers mee op een muzikaal Bowie-avontuur. De Bowie Late Night is echter helaas al uitverkocht.

Het Groninger Museum organiseert tot slot een speciale Bowie-Instagram-actie. Wie op 8 januari een selfie van zichzelf op Instagram post met op de achtergrond het museum en de hashtag #DavidBowieIs maakt kans op een prijzenpakket met daarin het album Blackstar en de tentoonstellingscatalogus van de expositie ‘David Bowie is’.

Voor de Virtual Bowie Coupé werkt NS samen met het Groninger Museum, Moodbuilders, VRmaster, V&A en Sennheiser. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De Coupé is gratis toegankelijk voor reizigers met een vervoersbewijs van Zwolle naar Groningen. De Virtual Bowie Coupé rijdt na 8 januari nog op de zaterdagen en zondagen; 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 en 31 januari. Deze vertrekt telkens om 11.47 uur vanaf station Zwolle.

Bezoekers van het Groninger Museum worden aangeraden tickets voor de expositie David Bowie is van tevoren te reserveren op www.davidbowie-groningen.nl

BRON: Persbericht Groninger Museum

Lees ook:Laatste weekend David Bowie is in het Groninger Museum
Lees ook:Groninger Museum plaatst rouwboek na overlijden David Bowie
Lees ook:Laatste maand van David Bowie is in Groninger Museum
Lees ook:Tentoonstelling David Bowie is ook op zaterdagavonden open
Lees ook:Groninger Museum maakt zich klaar voor tentoonstelling David Bowie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>