Groninger Museum maakt zich klaar voor tentoonstelling David Bowie

Album cover shoot for Aladdin Sane, 1973 (detail) Design by Brian Duffy and Celia Philo, make up by Pierre La Roche Photograph by Brian Duffy © The David Bowie Archive and (under license from Chris Duffy) Duffy Archive Limited

Album cover shoot for Aladdin Sane, 1973 (detail)
Design by Brian Duffy and Celia Philo, make up by Pierre La Roche
Photograph by Brian Duffy
© The David Bowie Archive and (under license from Chris Duffy) Duffy Archive Limited

Het Groninger Museum is gestart met de voorbereidingen voor de tentoonstelling van David Bowie die deze winter te zien zal zijn. De website www.davidbowie-groningen.nl is daarvoor gelanceerd. Op deze website kunnen geïnteresseerden informatie over de tentoonstelling in het Groninger Museum vinden. De online ticketverkoop start op vrijdag 28 augustus 2015 om 9.00 uur. Totdat de tentoonstelling op 11 december opent, zijn tickets alleen online verkrijgbaar. Het Groninger Museum is het enige museum in Nederland waar de drukbezochte expositie te zien zal zijn. 
David Bowie is is het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit onze tijd. In deze zinnenprikkelende multimediale ervaring ziet u meer dan 300 objecten uit het persoonlijke archief van David Bowie. Bowie bewaarde handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s, ontwerpen van albums en ander zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar. Het laat zien hoe Bowie’s werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur. Hierbij ligt de focus op creativiteit, vernieuwing en samenwerking op het gebied van geluid, mode, vormgeving, theater en film.

De geavanceerde geluidstechnologie, zoals die ook bij toneelensceneringen, animaties en video-installaties wordt gebruikt, creëert een meeslepende reis langs de artistieke invloeden van David Bowie. De multimedia en headsets van de tentoonstelling worden verzorgd door Sennheiser.

David Bowie is startte in 2013 in het Victoria & Albert Museum in Londen en was daarna te zien in Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago en Parijs, waar het de één mijoenste bezoeker trok. Vanaf 12 juli is de expositie te zien in Melbourne. Daarna reist David Bowie is naar Europa: Groningen. Voor zover op dit moment bekend is Groningen de laatste locatie in Europa.

David Bowie is is in het Groninger Museum te zien van 11 december 2015 tot en met 13 maart 2016.

BRON: Persbericht Groninger Museum

Lees ook:Kaarten Bowie Late Night zijn al uitverkocht
Lees ook:Groninger Museum plaatst rouwboek na overlijden David Bowie
Lees ook:Bowie-tentoonstelling leidt tot presentatie nieuwe vinyl-releases
Lees ook:Laatste maand van David Bowie is in Groninger Museum
Lees ook:Voorverkoop tickets voor Bowie-blockbuster begint

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>