Crowdfundingsactie Amsterdam Museum biedt ruimte voor nieuw tapijt

Het tapijt van Amsterdam CREDITS: Amsterdam Museum

Het tapijt van Amsterdam CREDITS: Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum is erin geslaagd om €22.180,- bij elkaar te brengen voor de vernieuwing van het tapijt Mijn stad; een feest van verscheidenheid. Dit 40 meter lange kleed van kunstenaar Barbara Broekman geeft alle 179 nationaliteiten weer die in Amsterdam wonen.

De afgelopen twee jaar is het tapijt in de vrij toegankelijke Schuttersgalerij door 1,5 miljoen mensen bewandeld. Daardoor is het tapijt echter ook aan vervanging toe.  Het Amsterdam Museum is dan ook bijzonder verheugd dat dankzij de geslaagde crowdfundingsactie met Voordekunst het benodigde bedrag is binnengehaald om het huidige kleed te vervangen door een sterker en duurzamer exemplaar. Het nieuwe tapijt zal naar verwachting eind november worden gelegd.

Op het kleed, gemaakt door Barbara Broekman, zijn 179 elementen te vinden. Deze elementen verwijzen naar alle nationaliteiten die in Amsterdam wonen. Elk element is afgeleid van textiele tradities uit de verschillende landen. Het tapijt geeft zo een beeld van de stad Amsterdam van nu. Volgens het Amsterdam Museum toont het tapijt aan dat verschillende nationaliteiten samen een dynamisch geheel kunnen vormen.

Lees ook:Monumentale panden als Gesamtkunstwerk
Lees ook:FashionWeek in Van Gogh Museum
Lees ook:FOAM verwelkomt Dana Lixenberg
Lees ook:Museumkwartier pakt uit in de meivakantie
Lees ook:‘Past & Present Highlights’ – Photography by Marie Cécile Thijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>