Panorama Mesdag is klaar voor de zomer

Panorama van de toekomst, detail CREDITS: Lisa Dröes

Panorama van de toekomst, detail CREDITS: Lisa Dröes

Panorama Mesdag in Den Haag is klaar voor de zomer. Vanaf 4 juli start het zomerprogramma en kan een dag uit de toekomst beleefd worden door de ogen van een kind. Onder de noemer ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ wordt onder meer het eindexamenwerk van illustrator Lisa Dröes getoond.

In 2013 is Dröes afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Voor haar eindexamenproject heeft zij kinderen tussen de zeven en tien jaar geïnterviewd over hun toekomstbeeld. Ze heeft gekozen voor kinderen omdat deze vaak een onbevangen blik op de wereld hebben. Uit het onderzoek kwamen erg grappige en interessante opvattingen als “in de toekomst past je kleding zich aan op het weer”, “in de toekomst kunnen machines gedachten lezen” en “tijd is niet belangrijk in de toekomst want er zijn tijdmachines”. Al deze opvattingen heeft Lisa vervolgens gebruikt ter inspiratie en verwerkt in een levensgroot panorama van 11 meter lang bij 1,2 meter hoog. Dit gedetailleerd Panorama schetst een dag in een stad uit de toekomst.
Passend bij het Panorama van Dröes heeft Interaction Designer Melissa Scharn-Meijer een interactieve installatie gebouwd waar de kinderen door middel van een tekening ook een stukje van hun toekomstbeeld kunnen achterlaten. Al deze tekeningen worden verwerkt in een digitaal panorama. Daarnaast zijn er nog meer activiteiten rondom het kinderpanorama. Het zomerprogramma loopt tot en met 31 augustus. Gedurende die periode zijn er in Panorama Mesdag tal van activiteiten. Op de website van Panorama Mesdag zullen deze activiteiten vermeld worden.

Lees ook:Panorama Mesdag viert officiële heropening
Lees ook:Panorama Mesdag luidt noodklok
Lees ook:Panorama Mesdag heropend
Lees ook:Redding Panorama Mesdag nabij
Lees ook:De Mesdag Collectie (voorheen Museum Mesdag) gaat weer open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>