Grootse Pop Art tentoonstelling in Nijmegen

Naast de recent geopende tentoonstellingen over Rafaël en Van Eyck, stond ook een moderne kunsttentoonstelling in de top 10 lijst die ik aan het begin van dit jaar heb opgesteld, ‘Pop Art in Europa’ in Museum het Valkhof. Met maar liefst 100 kleurrijke kunstwerken van 50 Europese kunstenaars als David Hockney, Richard Hamilton, Gerhard Richter en Niki de Saint Phalle worden de hoogtijdagen van de Pop Art in beeld gebracht.

De Pop Art in Europa wordt in deze tentoonstelling zo volledig mogelijk in beeld gebracht aan de hand van acht kenmerkende thema’s, bijvoorbeeld ‘genot, welvaart en vrije tijd’, ‘space age – de ruimtevaart’ en ‘iconen’, die de ontwikkelingen en gebeurtenissen in de jaren ’60 van de vorige eeuw tekenen.  De populaire massacultuur met zijn aansprekende reclames en verleidelijke beelden van luxe en welvaart staat centraal in zowel schilderijen als andere kunstuitingen zoals film, muziek en design.

Allen Jones, Never forget your legs in Museum het Valkhof

‘Pop Art in Europa’ is nog tot en met 8 januari 2013 in Museum het Valkhof te Nijmegen te zien. Voor meer informatie over Europese Pop Art kun je op de themasite van het museum terecht, klik hier.

Lees ook:Meester-edelsmid in Nijmegen
Lees ook:De Japanse invloed op de kunst van de meesterschilder
Lees ook:Museum Het Valkhof toont uitzonderlijk collier
Lees ook:Wat is jouw beeld van Nederland?
Lees ook:Westfries Museum wint prestigieuze Europese prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>