Museumfolder ontworpen door scholieren

Wie weet het beste wat voor museumfolder jongeren leuk vinden dan de jongeren zelf? Daarom laat het Zaans Museum vijftien leerlingen van het St. Michael College te Zaandam een ontwerp maken voor de nieuwe folder. Het beste ontwerp zal voor de echte museumfolders gebruikt worden.

Het Zaans museum of de Zaanse Schans hoopt op deze manier dat er een band tussen de jongeren en het museum zal ontstaan. Twee medewerkers van het Zaans Museum hebben eerst een introductieles op het St. Michael College verzorgd. De leerlingen werden aan het denken gezet, over hoe goede folder die jongeren aanspreekt eruit zou moeten zien? Daarna brachten de jongeren een bezoek aan het museum om inspiratie op te doen. Op 10 maart hebben de leerlingen hun ideeën voor de folder gepresenteerd en op donderdag 24 maart aanstaande zal het winnende ontwerp door de directeur van het Zaans Museum bekend worden gemaakt.(bron: de Zaankanter)

Lees ook:Scholieren exposeren in jubilerend Van Abbemuseum
Lees ook:Zaans Museum wint RusPrix Award voor Czaar Peterhuisje
Lees ook:Het Rijksmuseum Junior Fellowship: de leerling in de kunst
Lees ook:Kunst verdwijnt in afvalcontainer
Lees ook:Gemeentemuseum koopt Raedecker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>