Stephan Balleux: De schilderkunst en haar dubbelganger

Stephan Balleux- Paintingpainting#16- 2006- copyright Stephan Balleux- photo Kurt Deruyter

Stephan Balleux- Paintingpainting#16- 2006- copyright Stephan Balleux- photo Kurt Deruyter

Stephan Balleux wordt algemeen beschouwd als één van de grootste en meest getalenteerde Belgische kunstenaars van dit moment. In een expositie in het Museum van Elsene kunt u zelf aanschouwen hoe dit talent tot uiting komt. Aan de hand van een selectie betoverende werken en een meeslepend parcours nodigt Stephan Balleux u uit binnen te treden in zijn bijzondere en tegelijkertijd zo vertrouwd ogende wereld. 

Stephan Balleux beheerst een hele waaier aan disciplines: hij tekent, schildert, beeldhouwt en maakt gebruik van allerlei multimediale technieken. Met zijn werken heft hij de grenzen op tussen realiteit en illusie. Hij verstoort de traditionele opvattingen van creatie en waarneming door, in een tijd van explosieve digitale media en een overkill aan beelden, opnieuw de schilderkunst en de kunstenaar op de voorgrond te zetten.

In een interview naar aanleiding van de expositie in het Museum van Elsene geeft Balleux aan beeld als een taal te zien. “De wereld is een reusachtige verzameling beelden. Het beeld is zo alomvattend dat het me de kans geeft om, via het beeld zelf, over oneindig veel dingen te praten – daarom ben ik er zo door geboeid. Bovendien behoort het tot de fundamenteelste expressievormen van de mens, die altijd gebruik heeft gemaakt van beelden om het over zijn diepste wezen te hebben. Het lot van de mensheid gaat me na aan het hart, ik wil begrijpen wat het betekent te leven, wat het betekent een mens te zijn. Het beeld vormt dus een uitstekend onderzoeks- en actieterrein.”

De expositie opent op 26 juni, op 25 juni is er een gratis vernissage van de expositie van 18.30 uur tot 21.00 uur. De expositie loopt tot en met 14 september.

 

Lees ook:All of us, de mens door de ogen van Hans Hoekstra
Lees ook:Fotograaf Stephan Vanfleteren maakt nieuw werk voor tentoonstelling in MOA
Lees ook:Giacometti en Brancusi in Scheveningen
Lees ook:De wereld van installaties: Marnix de Nijs
Lees ook:De wereld van Barbara Polderman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>