De Nacht van Rembrandt

De Nacht van Rembrandt  is er klaar voor! AFFICHE: Nacht van Rembrandt

De Nacht van Rembrandt is er klaar voor! AFFICHE: Nacht van Rembrandt

Op 15 juli van dit jaar zou Rembrandt van Rijn zijn 408e verjaardag vieren, als hij nog in leven zou zijn. Helaas is dat niet het geval, maar zijn herinnering leeft voort en vooral zijn werken leven voort. Om deze grote Nederlandse kunstenaar te eren, wordt jaarlijks de Nacht van Rembrandt gehouden in Leiden. 

Ook dit jaar is er weer een heel programma opgebouwd rond de Nacht van Rembrandt in Leiden. In 1606 werd Rembrandt geboren in Leiden. Hij groeide er op, zag de stad groeien en besloot schilder te worden. Eenmaal volleerd vestigde hij zich in de Sleutelstad als zelfstandig schilder. Het was in Leiden dat hij ontdekt werd door Constantijn Huygens, de secretaris van de stadhouder. Geen vreemd idee dus dat het juist Leiden is dat deze nacht op pad gaat.

De nacht begint op 14 juli en start in en rond Kunstcentrum aan de Haagweg 4. Vanaf 21.30 uur is de ontvangst in het Kunstcentrum, waarna om 21.45 uur de Rembrandtwandeling start door de Leidse binnenstad. Om 23.00 uur zijn de wandelaars weer terug bij het Kunstcentrum en worden de deelnemers ontvangen met een glaasje Prosecco op de binnenplaats. Om 23.05 uur start een theaterstuk. Het betreft een voorstelling in Haagweg 4 van Laura Liefting en Anika Abbing ter ere van Rembrandt zijn 408e verjaardag, een voorstelling over de schoonheid en het geluk van kunst. Na de voorstelling omstreeks 23.40 uur verplaatsen de deelnemers zich naar het borstbeeld. Om middernacht wordt bij het borstbeeld op de Witte Singel een krans gelegd.

Voor meer informatie over de Nacht van Rembrandt, kijk hier.

Lees ook:Herman van Veen in Singer Museum
Lees ook:Op zoek naar Rembrandts kleuren
Lees ook:Nederlands Kamerorkest speelt in het duister tijdens Nacht van de Nacht
Lees ook:De leerlingen van Rembrandt
Lees ook:Echte Rembrandt in het Rembrandthuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>