Voor de elfde keer: Buren B!zonder

Buren B!zonder: een ontdekkingsreis langs kunstenaars in de Betuwe CREDITS: Buren B!zonder

Buren B!zonder: een ontdekkingsreis langs kunstenaars in de Betuwe CREDITS: Buren B!zonder

Op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni openen vele kunstenaars uit de Betuwe weer de deuren van hun ateliers in het kader van de elfde editie van Buren B!zonder. Diverse kunstenaars uit de gemeente Buren en daaromheen doen mee aan deze kunstroute om hun kunst ten toon te stellen, te vertellen over hun kunstwerken of om kunst te verkopen.

Tussen 11 en 17 uur kunnen bezoekers de deelnemende ateliers en kunstenaars bezoeken. Natuurlijk zijn ook de kunstenaars zelf aanwezig om geïnteresseerden te vertellen over hun kunstwerken, hun drijfveren om te creëren en hun achtergronden. In totaal zijn er 17 ateliers open in de dorpen van de gemeente Buren en doen er 43 kunstenaars mee. Dit jaar doen er ook veel nieuwe kunstenaars mee, wat een extra cachet geeft aan deze kunstroute in de Betuwe.

De deelnemende kunstenaars bestaan uit reeds bekende namen zoals fotograaf Maarten Corbijn, die in zijn atelier in Ingen onder meer enkele zwart-wit portretten zal tonen. Ook beeldhouwer Jan Dikhoff is actief in Ingen en stelt zijn atelier open voor de geïnteresseerde bezoeker. Centraal binnen de kunstroute staat een overzichtstentoonstelling, waar elke kunstenaar één kunstwerk tentoonstelt. Dit gebeurt midden in Ingen in een oude drukkerij. Deze oude drukkerij ligt wat verscholen, vlakbij de kerk op het dorpsplein, dus om er te komen moet u de borden volgen in de kleuren van Buren B!zonder. Het adres is Dr. AR Holplein 11 in Ingen.

De overige deelnemers zijn Anjo de Jong, Cees van Tuil, Daniëlle Jaspers, Flos Wink, Henny Molenaar-Stael, Jeanette van Zanten, Leena Blom, Lennart Welling, Lenny Gerritsen, Martine Kuijsten, Math Paulussen, Suzanne Huijs, Tessi Schenk, Tonny Strik,
Winfried van den Maagdenberg en met als gasten Aaf Corbijn, Alex Koeleman, Bart Ensing, Bram van der Hoek, Corrie Keessen, Dirk Rentmeester, Jaqueline Bohlmeijer, Jop van Driel, Jos Bregman, Judith Walboomers, Karel Gomes, Laus Heezemans, Leontien Janssen, Leslie Oostveen, Liesbeth van Houselt, Loes ten Brink, Lothar Vigelandzoon, Monica Fuhrwerk, Nicole van Zanten, Petra de Jong, Piet Boer, Pieter van Slooten, Suzanne Visscher, Sybren de Graaff, Thessy Ries, Tineke Labrujère.

Lees ook:‘s- Graveland in het teken van de kunst
Lees ook:185 kilometer lange kunstroute
Lees ook:Nieuwkoopse Kunstroute voor de tiende keer
Lees ook:Kunstroute Leiden
Lees ook:Art and Jazz Kunstroute in Scheveningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>